13 personalitati – intr-o campanie de promovare a sigurantei rutiere! 13 personalitati – intr-o campanie de promovare a sigurantei rutiere!
Jucatorul de tenis Rafael Nadal, cantaretul Pharrell Williams si fotbalistul Antoine Griezmann se numara printre cele 13 personalitati din diverse domenii care au acceptat... 13 personalitati – intr-o campanie de promovare a sigurantei rutiere!

Jucatorul de tenis Rafael Nadal, cantaretul Pharrell Williams si fotbalistul Antoine Griezmann se numara printre cele 13 personalitati din diverse domenii care au acceptat sa apara intr-o campanie mondiala ce promoveaza siguranta rutiera. Campania se numeste ”3.500 Lives”, si a fost lansata vineri ( 10.03.2017), de Federatia Internationala de Automobilism (FIA).

“3.500 Lives” se refera la numarul persoanelor ucise in fiecare zi pe strazile din lumea intreaga si va fi sustinuta prin panouri publicitare ce vor fi amplasate in peste 50 de tari.

Pe langa Pharrell Williams, Antoine Griezmann si Rafael Nadal, apar in aceasta campanie mondiala si cativa piloti de Formula 1 – Nico Rosberg, Fernando Alonso, Felipe Massa – si din Moto GP – Marc Marquez -, staruri din atletism, precum Yohann Blake, Dwayne van Niekerk si Haile Gebreselassie, campioana paralimpica Vanessa Low, actrita si producatoare de film si televiziune Michelle Yeoh, dar si primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Campania este insotita si de ”un manifest pentru drumuri mai sigure”, ce pledeaza in special pentru o ameliorare a infrastructurilor si a securitatii autovehiculelor, o implicare mai mare a companiilor si o stimulare a luptei impotriva consumului de alcool la volan si contra vitezei excesive.

Cu peste 1,25 de milioane de persoane ucise in fiecare an, accidentele rutiere au devenit a doua cauza de mortalitate in lume, dupa SIDA. Ele reprezinta principala cauza de mortalitate in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 15 si 29 de ani. In fiecare zi, 500 de copii mor pe plan mondial in urma unor accidente rutiere.

Mihai Gabriela

toc dep | giam can nhanh