De ce NU este bine sa faci semnul pacii in fotografii De ce NU este bine sa faci semnul pacii in fotografii
Obisnuiesti sa faci semnul pacii in fotografii? Ar trebui sa renunti la acest gest! Se pare ca acest obicei iti poate pune datele personale... De ce NU este bine sa faci semnul pacii in fotografii

Obisnuiesti sa faci semnul pacii in fotografii? Ar trebui sa renunti la acest gest!

Se pare ca acest obicei iti poate pune datele personale in pericol si te poate transforma intr-o tinta pentru hackeri.

Potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Institutul National de Informatica din Japonia, hotii cibernetici iti pot fura amprentele dintr-o astfel de fotografie. Amprentele pot fi folosite apoi pentru a accesa date protejate biometric, asa cum sunt cele stocate pe telefoane cu sistem Touch ID. De asemenea, amprentele pot fi folosite si pentru alte infractiuni. 

Studiul arata ca este suficient ca poza sa fie facuta la trei metri de subiect: “Prin simplul gest de a face semnul pacii in fata aparatului de fotografiat, amprentele devin disponibile pe scara larga”, a declarat cercetatorul Isao Echizen.

In 2014, un grup de hackeri din Germania, cunoscut ca CCC (Chaos Computer Club), si-a demonstrat printr-un demo capacitatea de a clona amprente. Acestia au spus ca au recreat fidel amprentele ministrului german al apararii, Ursula von der Leyen.

Procedura nu este una simpla. Hackerii au nevoie de multe instrumente pentru a recrea amprentele, dar este de preferat sa nu risti. Un semn al pacii intors, cu amprentele indreptate catre tine, este o varianta mult mai sigura, daca esti un impatimit al acestui gest.

Mihai Gabriela

No comments so far.

Be first to leave comment below.

toc dep | giam can nhanh