Noaptea Cercetatorilor Europeni 2017. Noaptea Cercetatorilor Europeni 2017.
Cea de-a 10-a editie a Noptii Cercetatorilor Europeni va avea loc astazi, incepand cu ora 17:00, in Bucuresti si in alte 16 orase din... Noaptea Cercetatorilor Europeni 2017.

Cea de-a 10-a editie a Noptii Cercetatorilor Europeni va avea loc astazi, incepand cu ora 17:00, in Bucuresti si in alte 16 orase din Romania.

 

Bucuresti: vor fi prezentate, in Piata Universitatii, rezultatele muncii elevilor din cadrul proiectului 5 Stiinte. La standuri vizitatorii vor putea testa generatorul cu pedale si bobina Tesla cantatoare sau vor gusta din fructele exotice obtinute in urma cercetarii.

Alba Iulia: in interiorul Cetatii Alba Carolina vor fi prezentate ultimele descoperiri ale cercetatorilor locali si se vor organiza ateliere de mestesuguri antice.

Arad: vizitatorii vor fi surprinsi de cum Centrul Comercial Atrium se va transforma intr-un laborator stiintific multidisciplinar. 

Bacau: la Universitatea “Vasile Alecsandri”, va avea ocazia sa descopere ultimele inventii din domeniul IT si sa admire spectacolul realizat de drone. 

Barlad: Observatorul Astronomic “Vasile Parvan” va fi gazda evenimentului. Vizitatorii vor afla cu ce instrumente lucreaza cercetatoii din domeniul astrofizicii. 

Brasov: spectacolul stiintei se va desfasura la Colegiul National “Andrei Saguna”.Elevii vor captiva atentia publicului cu cele mai inedite inventii si descoperiri. 

Constanta: Centrul comercial VIVO! va fi locul de ancorare a unui vehicul subacvatic telecomandat si a multe altor ateliere interactive.

Cugir: vizitatorii sunt asteptati la Colegiul Tehnic “I.D. Lazarescu” ca sa urmareasca noutatile din industria mecanica contemporana si operarea pe masini cu comanda numerica. 

Deva: evenimentul se va desfasura in cadrul Colegiului National “Decebal” unde publicul va avea ocazia sa participe la ateliere cu roboti, jucarii si constructii electronice deosebite si modelism auto si drone.

Galati: Campusul Stiintei asteapta toti curiosii sa testeze imprimanta 3D si aplicatiile de mecatronica sau robotica. 

Hunedoara: Facultatea de Inginerie da ocazia publicului sa il cunoasca pe pilotul Marcel MARIAN si sa afle ce inovatie romaneasca se ascunde sub capota masinii lui de curse.

Oradea: vizitatorii vor fi introdusi in fascinanta lume a cercetatorilor din Universitatea din Oradea.

Ploiesti: Muzeul Judetean de Stiintele Naturii va fi locul unde inunatiile naturii se vor impleti cu stiinta pentru a surprinde vizitatorii. 

Suceava: pe esplanda Universitatii Stefan cel Mare publicul va afla ce sport a luat nastere in urma muncii cercetatorilor. 

Tulcea: va gazdui Noaptea Cercetatorilor la Institutul National de Cercetare Dezvoltare Delta Dunarii unde participantii vor fi introdusi in fascinanta lume a Deltei Dunarii. 

Zalau: evenimentul va incepe astazi la Muzeul de arta “Ioan Sima” si va continua maine atat la muzeu cat si pe pe Platoul Central Zalau.

 

In cadrul evenimentului vor fi pregatite pentru copii jocuri educative. Acestea le vor stimula creativitatea si le vor cataliza curiozitatea si dorinta de a invata lucruri noi. 

Adultii sunt asteptati sa participe la dezbateri si discutii pe teme stiintifice, iar pentru cei mai indrazneti sunt pregatite intalniri cu cercetatorii care le vor da raspunsuri la cele mai incuietoare intrebari.

Mihai Gabriela

toc dep | giam can nhanh