O ora de somn dupa-amiaza poate intineri creierul cu pana la cinci ani! O ora de somn dupa-amiaza poate intineri creierul cu pana la cinci ani!
O echipa de cercetatori de la Universitatea din Pennsylvania sustine ca somnul de dupa-amiaza imbunatateste gandirea si memoria oamenilor, creierul lucrand ca si cum... O ora de somn dupa-amiaza poate intineri creierul cu pana la cinci ani!

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Pennsylvania sustine ca somnul de dupa-amiaza imbunatateste gandirea si memoria oamenilor, creierul lucrand ca si cum ar fi cu cinci ani mai tanar.

Cercetatorii au studiat 3.000 de varstnici din China, analizandu-i pe cei care dormeau dupa-amiaza. Participantilor le-a fost oferita sarcina de a rezolva probleme de matematica si de a desena conturul unei forme. Echipa de cercetatori a descoperit ca persoanele care dorm dupa pranz au avut performante mult mai bune fata de cei care nu dormeau in timpul zilei.

In total, 60% dintre persoanele implicate in studiu dormeau dupa pranz, timpul de odihna fiind in medie de 63 de minute.
Studiul sugereaza ca o ora de somn este cea mai adecvata pentru odihna din timpul zilei. Persoanele care au dormit mai mult sau mai putin au avut rezultate mult mai proaste in cadrul testelor. Cercetatorii sustin ca odihna de dupa-amiaza de maxim o ora imbunatateste performantele creierului ca si cum ar fi cu cinci ani mai tanar.

Mihai Gabriela

No comments so far.

Be first to leave comment below.

toc dep | giam can nhanh