Pe Saturn si Jupiter ploua cu diamante. Pe Saturn si Jupiter ploua cu diamante.
Cercetatorii americani sustin ca in atmosfera planetelor Saturn si Jupiter s-ar putea forma diamante care cad in ploaie pe suprafata acestora. Care ar fi... Pe Saturn si Jupiter ploua cu diamante.

Cercetatorii americani sustin ca in atmosfera planetelor Saturn si Jupiter s-ar putea forma diamante care cad in ploaie pe suprafata acestora.

Care ar fi explicatia? Diamantul face parte dintre cele mai dure materiale care se gasesc pe Terra, fiind un mineral care se formeaza cand carbonul este supus unor conditii specifice si extreme, in mod normal, la temperaturi care depasesc 1.100°C si la presiuni de minimum 4,5 gigapascali. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca atmosfera celor doua planete intrunesc conditiile necesare formarii diamantelor. Metanul care se gaseste in atmosfera este purtat de furtunile puternice cu descarcari electrice din atmosferele acestor planete determinand formarea particulelor de carbon. Odata ce aceste particule de carbon cad, ele sunt strivite de presiunile enorme care exista pe cele doua planete, facandu-le sa formeze bucati dense de diamant. Totusi, diamantele nu raman in aceasta stare la suprafata lui Saturn si Jupiter, ci formeaza un urias ocean de „diamante lichide” din cauza temperaturilor existente la nivelul solului.

Nu este pentru prima data cand aceasta teorie este vehiculata. Studiile anterioare au sugerat ca si Uranus si Neptun ar putea fi “producatoare de diamante”. In cazul acestor planete, diamantele nu se topesc, pentru ca temperaturile sunt mai scazute.

Ce zici.. dat o fuga sa luam si noi macar 1 kg. ? 

Mihai Gabriela

No comments so far.

Be first to leave comment below.

toc dep | giam can nhanh