Ziua internationala a FERICIRII! Ziua internationala a FERICIRII!
Ziua internationala a fericirii este celebrata astazi –  20 martie! Aceasta a fost proclamata de Adunarea Generala a ONU prin Rezolutia 66/281 din 12... Ziua internationala a FERICIRII!

Ziua internationala a fericirii este celebrata astazi –  20 martie! Aceasta a fost proclamata de Adunarea Generala a ONU prin Rezolutia 66/281 din 12 iulie 2012.

Pentru editia 2017 a Zilei internationale a fericirii, ONU a decis sa readuca in atentia publica Agenda 2030 pentru dezvoltare durabila, adoptata in septembrie 2015. In cadrul acesteia se regasesc cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabila (ODD), reunite informal si sub denumirea de Obiective Globale. Printre ele se află ”fara saracie”, ”foamete zero”, ”sanatate si bunastare”. Pentru a le promova, ONU foloseste imaginea simpaticelor personaje de desene animate ”strumfi” si le recomanda utilizatorilor retelelor de socializare ca in ziua de 20 martie sa foloseasca #SmallSmurfsBigGoals.

Un studiu realizat de Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii din Romania arata ca 6 din 10 romani declara ca sunt mai degraba fericiti decat nefericiti. Totusi, raportul ONU despre nivelul de fericire din lume în anul 2016 plaseaza Romania pe locul 57. Oamenii cei mai fericiti locuiesc in Norvegia, Danemarca si Islanda. 

Mihai Gabriela

toc dep | giam can nhanh